Leaseovereenkomst

Een leaseovereenkomst is een overeenkomst tussen de huurder (lessee) en de verhuurder (lessor). Hierbij wordt er een object, zoals een auto gehuurd. Er wordt bij deze overeenkomst onderscheidt gemaakt in operationeel en financieel leasen. Smit & Smit Advocaten is deskundig op het gebied van leaseovereenkomsten. Neem vrijblijvend eens contact met ons op. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis!

leaseovereenkomst

Wat is een leaseovereenkomst?

Een leasecontract is een overeenkomst tussen een leasemaatschappij en de klant. Hierin wordt vastgelegd dat de klant een object in gebruik neemt van deze maatschappij. Hiervoor betaald de klant een maandelijks tarief. Hierbij wordt onderscheidt gemaakt tussen operational lease en financial lease.

Soorten leaseovereenkomsten

Er zijn twee soorten leaseovereenkomsten. Dit wordt operationele lease en financiële lease genoemd. Er zijn een aantal belangrijke verschillen bij deze overeenkomsten. Wij lichten deze twee soorten kort voor u toe.

Operationele lease

Bij operationele lease huurt iemand een object van een leasemaatschappij. Een voorbeeld hiervan is een auto. Hierbij betaalt u in termijnen een vergoeding voor het gebruik van dit object. In deze vergoeding zitten alle kosten inbegrepen, zoals de verzekering en het onderhoud. Bij deze vorm van leasen blijft het object echter eigendom van de leasemaatschappij (verhuurder). Het financiële risico ligt dus bij de verhuurder.

Financiële lease

Bij financiële lease huurt iemand een object, zoals een auto van een leasemaatschappij. Ook hierbij wordt er in termijnen een bedrag betaald, maar hierin zit ook een bedrag inbegrepen voor aflossing. Aan het einde van dit leaseovereenkomst is het object dus volledig afbetaald waardoor de huurder de eigenaar wordt van het object. Deze vorm van leasen wordt daarom ook wel gezien als huurkoop. Bovendien ligt hierbij het financiële risico bij de huurder.

leasecontract

Waarom Smit & Smit advocaten?

Ons team bestaat uit gedreven, informele en eigentijdse advocaten. Wij maken uw toegang tot het recht gemakkelijk en betaalbaar. Hierbij ontnemen wij al uw juridische zorgen zo snel mogelijk. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in leaseovereenkomsten en staan u graag bij met advies op maat en de beste begeleiding.

Advocaat gespecialiseerd in leaseovereenkomsten nodig?

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in contractenrecht om u bij te staan met juridisch advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Smit & Smit Advocaten zijn ten alle tijden bereikbaar op mobiel en Whatsapp. Daarnaast zijn wij ook altijd duidelijk in de kosten en wij garanderen het laagste uurtarief. Wij nodigen u graag uit voor een eerste gesprek!

Transparant en kosten beheersend

Wij vinden het belangrijk om u van tevoren eerlijk en oprecht inzicht te geven in uw slagingskansen en kosten. Hoe de kosten eruit gaan zien, is afhankelijk van een aantal factoren, waarover wij u graag tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie kunnen geven.

Advies gesprek