Alimentatieverplichting

De alimentatieverplichting is een belangrijk onderdeel wanneer u gaat scheiden. Wanneer u gaat scheiden heet u namelijk de verplichting om voor elkaar te blijven zorgen. Daar horen, als u die heeft, de kinderen ook bij. Dit noemt men ook wel de onderhoudsplicht.

alimentatieverplichting

Wat is de alimentatieverplichting precies?

De onderhoudsplicht is dus de plicht om voor de ex-partner en eventuele kinderen te blijven zorgen. Het onderhouden gebeurd door middel van alimentatie. Die bestaat uit partneralimentatie en kinderalimentatie. Het verplicht betalen van alimentatie noemt men dus ook wel de alimentatieplicht.

Juridisch advies nodig?

Heeft u juridisch advies nodig bij de echtscheiding en het opstellen van regels m.b.t. alimentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn een eigentijds advocatenkantoor dat o.a. gespecialiseerd is in het personen en familierecht.

Transparant en kosten beheersend

Wij vinden het belangrijk om u van tevoren eerlijk en oprecht inzicht te geven in uw slagingskansen en kosten. Hoe de kosten eruit gaan zien, is afhankelijk van een aantal factoren, waarover wij u graag tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie kunnen geven.

Advies gesprek