Personen- en familierecht

Personen- en familierecht advocaat nodig? Dan ben u bij Smit en Smit Advocaten aan het juiste adres. Als u in een echtscheiding of andere familierechtelijke kwestie verwikkeld bent of gaat raken, is het prettig als u deskundig wordt bijgestaan en advies krijgt waar u iets mee kunt. Smit & Smit Advocaten is deskundig op het gebied van personen- en familierecht. Neem direct vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis.

Wat is het personen- en familierecht precies?

Het personen- en familierecht ziet op de wetgeving betreffende de rechtspositie van personen als zodanig (bijvoorbeeld naamgeving, woonplaats, etc.) als de rechtsverhoudingen die ontstaan uit samenlevingsvormen (bijvoorbeeld huwelijken, samenleving, partnerschappen) en de verhoudingen die daaruit voortvloeien (kinderen, alimentatie, afstamming). Het is het rechtsgebied dat mensen het meest in de privésfeer raakt en iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken.

Wat maakt het uniek?

We houden hierbij het gemeenschappelijk belang in het achterhoofd en streven naar een oplossing die duurzaam is. Want het draait niet altijd om winnen of verliezen, integendeel. Maar komen we er met de tegenpartij niet samen uit, liggen we niet op één lijn, dan gaan we naar de rechter. Tenslotte, als advocaat zijn we er voor de volle honderd procent voor onze cliënt.

Goed om te weten

Goed om te weten is dat het personen- en familierecht een, zogeheten, zeer besloten rechtsgebied is. Dit betekent dat de uitspraken van een rechter over dit soort zaken nooit openbaar worden gemaakt, omdat de inhoud te gevoelig is.

Advocaat gespecialiseerd in familierecht nodig?

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in het familierecht om u bij te staan met juridisch advies? Dan bent u bij Smit & Smit advocaten aan het juiste adres. We zijn altijd rechtstreeks mobiel bereikbaar. Ook via sms of whatsapp. Korte lijnen dus. Klik hier voor onze mobiele telefoonnummers. Waar we ook duidelijk in zijn, zijn de kosten. Wij hanteren gegarandeerd het laagste uurtarief. Wilt u meer informatie over personen- en familierecht of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Enkele belangrijke onderwerpen bij Personen- en familierecht