Juridisch advies nodig bij het contractenrecht? Smit & Smit Advocaten helpt u hierbij. Het gezegde ‘iets zwart op wit zetten’ is niet zonder reden verzonnen. Een zorgvuldig opgesteld contract biedt elke partij (of u nou ondernemer, werknemer of in andere hoedanigheid) houvast en kan u voor een heleboel ongewenste situaties behoeden.

contractenrecht

Wat is contractenrecht?

Het contractenrecht, ook wel het overeenkomstenrecht genoemd, houdt zich bezig met zaken als hoe de overeenkomst tot stand komt, de duur en de beëindiging van de overeenkomst. Verder moet u denken aan de regels die gelden als een van de partijen zich niet aan de gemaakte afspraken houdt (is er sprake van een tekortkoming in de nakoming van de overeenkomst?.

Wat is belangrijk bij het opstellen van een contract?

Het is van essentieel van belang dat partijen bij het opstellen van een overeenkomst helder taalgebruik hanteren, zodat de afspraken goed en duidelijk worden vastgelegd. De afspraken dienen in lijn te zijn met de bedoeling van partijen. In de praktijk gaat het hier regelmatig mis en liggen discussies met geschillen op de loer.

 Soorten overeenkomsten die worden getroffen

Waarom Smit en Smit?

  • Nuchter en oprechte werkwijze
  • Wat we doen, doen we goed
  • Het eerste gesprek is altijd gratis

Discussie over een contract?

In een overeenkomst/contract leggen de contractspartijen vast wat zij over en weer aan elkaar verplicht zijn. Dit is handig, want dan weten beide partijen wat er van hen wordt verwacht. Toch treden er regelmatig misverstanden op. Zo kan het voorkomen dat een contractspartij een bepaling op een geheel andere wijze leest/uitlegt dan zijn tegenpartij.

Bij de uitleg van de in discussie zijnde contractsbepaling kan de letterlijke tekst dan ontoereikend zijn om het geschil te beslechten. En juist bij een geschil over een overeenkomst/contract gaat het vaak om de uitleg daarvan.

Wat mocht een partij op basis van de gemaakte afspraken redelijkerwijs verwachten? In de rechtspraak is hierover een criterium ontwikkeld, het zogeheten ‘Haviltexcriterium’.

Contractenrecht advocaat met het laagste uurtarief

Een advocaat gespecialiseerd in het contractenrecht nodig? We zijn altijd rechtstreeks mobiel bereikbaar. Ook via sms of WhatsApp. Korte lijnen dus. Waar we ook duidelijk in zijn, zijn de kosten. Wij hanteren gegarandeerd het laagste uurtarief. Wilt u meer informatie over contractenrecht of heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@smitensmitadvocaten.nl. Of bel ons direct op 06 20 13 86 69 of 06 20 14 24 49.

SMS/WhatsApp Contact

Hoewel er natuurlijk grenzen zitten aan het begrip '24 uur per dag' zijn wij echt bijna altijd bereikbaar! Ook via SMS en Whatsapp. Wel zo makkelijk.

Digitaal Informatieverkeer

Snel, efficiënt en geen ruimte voor onduidelijkheid. Daarom werken Smit & Smit Advocaten zoveel mogelijk digitaal. Dit scheelt u tijd en dus geld.

Private Table

Speciale seminars voor ondernemers: gratis juridisch advies met een hapje en drankje. Direct toepasbaar in de praktijk. Boeiend en daarnaast goed voor uw netwerk.

Vaste Prijsafspraak

Naast een eerste gratis intakegesprek, bieden wij ook de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs te offreren. Dit onderscheidt ons van onze branchegenoten.