Rechtsgebieden

Arbeidsrecht

Met het arbeidsrecht krijgt u te maken wanneer u personeel in dienst heeft of wanneer u zelf in dienst bent bij een werkgever. Het kan voorkomen dat er een conflict ontstaat met een werknemer of werkgever en u dus automatisch te maken krijgt met bepaalde zaken die onder het arbeidsrecht vallen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de beste juridische bijstand of kom er alles over te weten.

Wat is
arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht is het onderdeel van het recht dat de verhouding tussen een werkgever enerzijds en een werknemer anderzijds regelt. We kunnen pas spreken over een werkgever-werknemer relatie op het moment er een arbeidsovereenkomst is getekend of de situatie daarmee gelijkgesteld kan worden.

Wat is het burgerlijk wetboek?

Het Burgerlijk Wetboek is het wetboek dat de belangrijkste regels en informatie bevat over arbeidsrecht. Deze regels vind je in boek 7 titel 10 van dit wetboek. Het gaat om bepalingen over het begin en het einde van de arbeidsovereenkomst en regels waaraan werkgevers en werknemers zich moeten houden. Afzonderlijke wetten vullen deze regels aan.

Waarom bestaat
het arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht is in leven geroepen om de rechten van de werknemer te beschermen. Deze rechten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de werkgever verplicht is om de werknemers een minimumloon te betalen. Het kan dus zijn dat u als werknemer wordt benadeeld en u een arbeidsrechtadvocaat nodig heeft.

Het kan natuurlijk ook voor komen dat er een bepaald geschil ontstaat, waardoor u als werkgever wordt benadeeld. Wanneer dit juridische wendingen neemt, maar ook al daarvoor, helpen wij van Smit & Smit u graag om ook uw rechten te beschermen.

Arbeidsrecht advocaat nodig?

Arbeidsrecht advocaat nodig? Dan bent u bij Smit & Smit advocaten aan het juiste adres. U kunt ons vrijblijvend bereiken via e-mail, telefoon en zelfs Whatsapp. De persoonlijke aanpak kenmerkt de cultuur van ons kantoor en onze dienstverlening. Wij zijn nuchter, helder in taalgebruik, maar vooral oprecht. Wij helpen u graag.
Adviesgesprek aanvragen

Enkele belangrijke onderwerpen bij Arbeidsrecht