Bent u op zoek naar een ardbeidsrecht advocaat? Dan bent u bij Smit & Smit advocaten aan het juiste adres. Wij helpen u van A tot Z met alle arbeidsrecht zaken.

arbeidsrecht

Wat is het arbeidsrecht?

Het arbeidsrecht is het onderdeel van het recht dat de verhouding tussen een werkgever enerzijds en een werknemer anderzijds regelt. Een werknemer is iemand die zich er contractueel, dat wil zeggen door middel van een arbeidsovereenkomst, toe verbindt om onder het gezag van een werkgever te werken in ruil voor loon.

Binnen het arbeidsrecht kan onderscheid worden gemaakt tussen het individueel en het collectief arbeidsrecht.

Het Burgerlijk Wetboek is het wetboek dat de belangrijkste regels en informatie bevat over arbeidsrecht. Deze regels vind je in boek 7 titel 10 van dit wetboek. Het gaat om bepalingen over het begin en het einde van de arbeidsovereenkomst en regels waaraan werkgevers en werknemers zich moeten houden. Afzonderlijke wetten vullen deze regels aan.

Enkele belangrijke onderwerpen bij arbeidsrecht

Advies bij arbeidsrecht nodig?

Zowel werknemers als werkgevers hebben te maken met arbeidsrecht. Smit & Smit Advocaten zijn de arbeidsrecht advocaten in Volendam en omstreken. Wilt u arbeidsrecht advies? Dan komt u naar ons. Wij zijn mr. J.J.M. en mr. C.M. Smit, maar al onze klanten noemen ons gewoon Jack en Kees. Dit kenmerkt de cultuur van ons kantoor en onze dienstverlening: nuchter, simpel en oprecht. Wij behandelen niet alle rechtsgebieden, maar wat we doen, doen we goed. Dat is onze kracht. Dus zoekt u een arbeidsrecht advocaat? Neem dan met ons op voor al uw vragen.

SMS/WhatsApp Contact

Hoewel er natuurlijk grenzen zitten aan het begrip '24 uur per dag' zijn wij echt bijna altijd bereikbaar! Ook via SMS en Whatsapp. Wel zo makkelijk.

Digitaal Informatieverkeer

Snel, efficiƫnt en geen ruimte voor onduidelijkheid. Daarom werken Smit & Smit Advocaten zoveel mogelijk digitaal. Dit scheelt u tijd en dus geld.

Private Table

Speciale seminars voor ondernemers: gratis juridisch advies met een hapje en drankje. Direct toepasbaar in de praktijk. Boeiend en daarnaast goed voor uw netwerk.

Vaste Prijsafspraak

Naast een eerste gratis intakegesprek, bieden wij ook de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs te offreren. Dit onderscheidt ons van onze branchegenoten.