Ingebrekestelling

Een ingebrekestelling is nodig op het moment dat iemand zijn contractuele verplichtingen, onderdeel van het contractenrecht, niet nakomt. De persoon waarmee de verbintenis is voldaan, zal het daar niet mee eens zijn en in de verdediging willen gaan. Meer informatie? We leggen precies uit wat een ingebrekestelling is. Of neem direct vrijblijvend contact met ons op voor juridisch advies.

ingebrekestelling

Wat is een ingebrekestelling?

Een ingebrekestelling is een schriftelijke aanmaning waarbij de schuldenaar een redelijke termijn wordt gesteld om alsnog de afspraken na te komen die vooraf zijn gemaakt. Dat termijn, dat te allen tijde redelijk moet zijn, wordt in de meeste gevallen op 2 weken gesteld. Het verzuim treedt in, op het moment dat de schuldenaar, na het termijn, de gemaakte afspraken nog steeds niet is nagekomen.

Hoe ziet een ingebrekestelling eruit?

  • Een ingebrekestelling is altijd schriftelijk
  • Er moet een termijn worden vastgesteld die redelijk is om na te komen

Juridisch advies nodig?

Een ingebrekestelling is in sommige gevallen dus nodig om een overeenkomst te verbreken of een schadevergoeding te kunnen vorderen. Is er een conflict ontstaan en heeft u juridisch advies nodig? Wacht dan niet al te lang en neem zo snel mogelijk, natuurlijk vrijblijvend, contact met ons op. Onze advocaten helpen u graag. Het eerste gesprek is natuurlijk altijd gratis.

Transparant en kosten beheersend

Wij vinden het belangrijk om u van tevoren eerlijk en oprecht inzicht te geven in uw slagingskansen en kosten. Hoe de kosten eruit gaan zien, is afhankelijk van een aantal factoren, waarover wij u graag tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie kunnen geven.

Advies gesprek