Huurovereenkomst

Een huurovereenkomst is een overeenkomst waarbij een partij, de verhuurder, zich verplicht om aan een andere partij een zaak in gebruik te geven.  Hierbij is de huurder verplicht een tegenprestatie te doen. Dit kan een huurovereenkomst zijn voor een woonruimte of bedrijfsruimte, maar het kan ook voor onroerende goederen zijn. Smit & Smit Advocaten is deskundig op het gebied van het contractenrecht. Neem vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis!

huurovereenkomst

Wat is een huurovereenkomst?

Bij een huurovereenkomst wordt er een overeenkomst gesloten tussen de verhuurder en huurder. Hierbij verbindt de verhuurder zich door de huurder (een deel van) een zaak in gebruik te geven. Hiervoor verwacht de verhuurder een tegenprestatie, namelijk de huurprijs. Er kunnen verschillende zaken worden gehuurd en verhuurd. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: grond, woonruimtes, bedrijfsruimtes of auto’s.

Soorten huurovereenkomsten

De wet onderscheidt drie soorten huurovereenkomsten. Iedere soort heeft zijn eigen regels. We lichten deze drie soorten kort toe:

1. Algemene huurovereenkomsten

Bij deze overeenkomst zijn regels opgesteld die gelden voor alle huurovereenkomsten. Indien de overeenkomst onder een andere categorie valt, dan gaan de regels van de andere categorie voor als ze elkaar tegenspreken.

2. Overeenkomsten voor huren woonruimte

Bij deze overeenkomst worden er strengere regels vastgesteld dan bij een algemene huurovereenkomst. Het gaat hier namelijk om particulieren en om hun woonhuis.

3. Huurovereenkomst voor bedrijfsruimte

Deze overeenkomst is bestemd voor onder andere detailhandel bedrijven, restaurants, hotels en cafés. Ook deze regels zijn strenger dan algemene regels. Dit kan namelijk zeer ingrijpend zijn wanneer een bedrijf weg moet.

Waarom Smit & Smit advocaten?

Ons team bestaat uit gedreven, informele en eigentijdse advocaten. Wij maken uw toegang tot het recht gemakkelijk en betaalbaar. Hierbij ontnemen wij uw juridische zorgen zo snel mogelijk. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in huurovereenkomsten en staan u graag bij met advies op maat en de beste begeleiding. Uw zaak is altijd in goede handen bij ons.

Advocaat gespecialiseerd in huurovereenkomsten nodig?

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in huurovereenkomsten om u bij te staan met juridisch advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Smit & Smit Advocaten zijn ten alle tijden bereikbaar op mobiel en Whatsapp. Daarnaast zijn wij ook altijd duidelijk in de kosten. Wij garanderen het laagste uurtarief en nodigen u graag uit voor een eerste gesprek!

Transparant en kosten beheersend

Wij vinden het belangrijk om u van tevoren eerlijk en oprecht inzicht te geven in uw slagingskansen en kosten. Hoe de kosten eruit gaan zien, is afhankelijk van een aantal factoren, waarover wij u graag tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie kunnen geven.

Advies gesprek