Koopovereenkomst

Een koopovereenkomst is een overeenkomst tussen een verkoper en koper. Hierbij heeft de koper bepaalde rechten en plichten. Zo heeft u recht op een onbeschadigd product en bent u verplicht om te betalen voor het product. Smit & Smit Advocaten is deskundig op het gebied van koopovereenkomsten. Neem vrijblijvend een contact met ons op. Het eerste gesprek bij ons is altijd gratis!

koopovereenkomst

Wat is een koopovereenkomst?

Een koopovereenkomst is een overeenkomst tussen een koper en verkoper. Hierbij heeft u als koper bepaalde rechten en plichten. U heeft bijvoorbeeld recht op een onbeschadigd en compleet product. Verder bent u verplicht om te betalen voor het product. Deze overeenkomst kan mondeling en schriftelijk worden gesloten.

Mondeling of schriftelijke overeenkomst

Een mondeling contract wordt gesloten wanneer u zegt dat u een product wilt kopen. Een schriftelijke overeenkomst wordt gesloten op het moment dat de handtekening wordt gezet.  Denk hierbij aan een geplaatste bestelling. Er wordt dus niet pas koopcontract gesloten op het moment dat er wordt betaald.

Rechten en plichten bij koopcontract

Een overeenkomst om iets te kopen kan dus mondeling of schriftelijk worden gesloten. Wanneer u iets koopt, heeft u bepaalde rechten en plichten. Deze richten en plichten worden hieronder kort besproken.

Rechten

Bij het aangaan van een koopcontract, heeft u recht op het volgende:

  • Een compleet product
  • Een product zonder beschadigingen
  • De aangegeven kwaliteit wordt nageleefd
  • De bijkomende kosten worden vermeld (bijv: bezorgkosten of installatiekosten)

Plichten

Daarnaast heeft u ook plichten bij het aangaan van een koopcontract. Zo zitten beide partijen aan het contract vast zodra de aankoop is gesloten. De koper moet dan de koopprijs betalen bij ontvangst van het product, tenzij dit anders is afgesproken.

Verder heeft u een onderzoekplicht. Dit betekent dat u de verkoper moet vragen of het product geschikt is voor wat u ermee wilt doen. Hierbij moet de verkoper alle informatie vertellen wat hij/zij weet.

Waarom Smit & Smit advocaten?

Ons team bestaat uit gedreven, informele en eigentijdse advocaten. Wij maken uw toegang tot het recht betaalbaar en gemakkelijk. Hierbij ontnemen wij uw juridische zorgen zo snel mogelijk. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in koopovereenkomsten en staan u graag bij met advies op maat en de beste begeleiding.

Advocaat gespecialiseerd in koopovereenkomsten nodig?

Bent u op zoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in contractenrecht om u bij te staan met juridisch advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Smit & Smit Advocaten zijn ten alle tijden bereikbaar op mobiel en Whatsapp. Daarnaast zijn wij ook altijd duidelijk in de kosten en wij garanderen het laagste uurtarief. Wij nodigen u graag uit voor een eerste gesprek!

Transparant en kosten beheersend

Wij vinden het belangrijk om u van tevoren eerlijk en oprecht inzicht te geven in uw slagingskansen en kosten. Hoe de kosten eruit gaan zien, is afhankelijk van een aantal factoren, waarover wij u graag tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie kunnen geven.

Advies gesprek