Leenovereenkomst opstellen? Dan is het belangrijk dat u dit juridisch op de juiste manier wilt laten vastleggen. Achteraf wilt u natuurlijk geen onduidelijkheden. Neem vrijblijvend eens contact met ons op voor meer informatie.

Wat is een leenovereenkomst?

Een geldleningsovereenkomst is een overeenkomst tussen een partij die geld uitleent en een andere partij die geld leent. In een geldleningsovereenkomst worden onder andere de voorwaarden vastgelegd waaronder de geldlening wordt aangegaan, denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het bedrag dat wordt uitgeleend, de hoogte van de rente, wanneer en op welke wijze er moet worden terugbetaald. Ook is het verstandig om afspraken te maken over de situatie in het geval de geldlening niet wordt terugbetaald. Om meer zekerheid van terugbetaling te kunnen krijgen, is het voor de partij die het geld te leen verstrekt verstandig om bijvoorbeeld een pandrecht en/of een recht van hypotheek te verkrijgen.

leenovereenkomst

Wat is belangrijk bij het opstellen van een leenovereenkomst?

Voorafgaand is het belangrijk dat u een aantal zaken alvast inzichtelijk brengt. Om te beginnen is het belangrijk dat u afspreekt hoeveel geld er wordt uitgeleend en welke voorwaarden hier aan verbonden zijn. Daarnaast is het van belang dat er duidelijk wordt afgesproken wanneer het geld terugbetaald moet zijn.

Juridisch advies nodig?

Bent u opzoek naar een advocaat die gespecialiseerd is in het contractenrecht? Dan bent u bij Smit & Smit advocaten aan het juiste adres. Bij ons bent u gegarandeerd van het laagste uurtarief en het eerste gesprek is bij ons altijd gratis. Neem eens contact met ons op! Voorkom discussie over de gemaakte afspraken. Leg daarom de afspraken altijd vast in een schriftelijke overeenkomst. Smit & Smit Advocaten kan u daar goed mee helpen.

SMS/WhatsApp Contact

Hoewel er natuurlijk grenzen zitten aan het begrip '24 uur per dag' zijn wij echt bijna altijd bereikbaar! Ook via SMS en Whatsapp. Wel zo makkelijk.

Digitaal Informatieverkeer

Snel, efficiënt en geen ruimte voor onduidelijkheid. Daarom werken Smit & Smit Advocaten zoveel mogelijk digitaal. Dit scheelt u tijd en dus geld.

Private Table

Speciale seminars voor ondernemers: gratis juridisch advies met een hapje en drankje. Direct toepasbaar in de praktijk. Boeiend en daarnaast goed voor uw netwerk.

Vaste Prijsafspraak

Naast een eerste gratis intakegesprek, bieden wij ook de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs te offreren. Dit onderscheidt ons van onze branchegenoten.