Overnamecontract opstellen? U wilt natuurlijk dat dit contract goed wordt opgesteld. Smit & Smit advocaten helpt u hier graag bij. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het contractenrecht en hebben hier veel ervaring mee. Lees hier alle informatie over een overnamecontract of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een overnamecontract?

Een overnamecontract wordt opgesteld wanneer er een zaak wordt overgenomen. Vooral voor starters is dit een lastige opgave. Zo is het vaak onduidelijk wat er in het contract moet komen te staan. Eigenlijk bevat het dezelfde elementen die een normaal contract heeft. Daarnaast bevat het ook nog een aantal specifieke regelingen.

overnamecontract

Wat wordt er opgenomen in een overnamecontract?

Er moeten dus een aantal zaken worden opgenomen in dit contract voor overname. Het is belangrijk dat deze er allemaal in staan, zodat de overname goed en eerlijk verloopt. Het moet daarom de volgende onderdelen bevatten:

  1. De onderdelen van de overeenkomst; concrete beschrijving waarover de overeenkomst gaat
  2. De prijs; duidelijke omschrijving van de prijs waarbij het vaste en variabele deel wordt vastgesteld
  3. De datum van eigendomsoverdracht; deze overdracht vindt plaats wanneer aan alle voorwaarden van de ondernemer is voldaan
  4. Verklaringen en waarborgen; deze stellen het eigendomsrecht veilig
  5. Het niet-concurrentiebeding; de overlater mag geen concurrerende activiteit ontplooien binnen een bepaald gebied en periode

Waarom Smit & Smit advocaten?

Ons team bestaat uit gedreven en eigentijdse advocaten. Wij maken uw toegang tot het recht eenvoudig en betaalbaar. Hierbij ontnemen wij uw juridische zorgen zo snel mogelijk. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in overnamecontracten en staan u graag bij met adviezen op maat. Bovendien bieden wij u de beste begeleiding bij het opstellen van een overname contract.

Overnamecontract laten opstellen?

Bent u op zoek naar een advocaat die u kan helpen bij het opstellen van een overnamecontract? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De advocaten bij Smit & Smit zijn ten alle tijden bereikbaar op Whatsapp en mobiel. Bovendien zijn wij altijd duidelijk in de kosten en wij garanderen u het laagste uurtarief. Wij nodigen u graag bij ons uit voor het eerste gesprek!

SMS/WhatsApp Contact

Hoewel er natuurlijk grenzen zitten aan het begrip '24 uur per dag' zijn wij echt bijna altijd bereikbaar! Ook via SMS en Whatsapp. Wel zo makkelijk.

Digitaal Informatieverkeer

Snel, efficiƫnt en geen ruimte voor onduidelijkheid. Daarom werken Smit & Smit Advocaten zoveel mogelijk digitaal. Dit scheelt u tijd en dus geld.

Private Table

Speciale seminars voor ondernemers: gratis juridisch advies met een hapje en drankje. Direct toepasbaar in de praktijk. Boeiend en daarnaast goed voor uw netwerk.

Vaste Prijsafspraak

Naast een eerste gratis intakegesprek, bieden wij ook de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs te offreren. Dit onderscheidt ons van onze branchegenoten.