Pandovereenkomst opstellen? U wilt natuurlijk dat deze overeenkomst juridisch correct wordt vastgelegd, zodat er achteraf geen onduidelijkheden zijn. Smit & Smit Advocaten helpt u graag bij het opstellen van deze overeenkomst. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het contractenrecht. Lees hier alle informatie over een pandovereenkomst of neem direct contact met ons op.

Wat is een pandovereenkomst?

Een pandovereenkomst wordt ook wel eens de akte van verpanding of een verpandingsovereenkomst genoemd. Deze overeenkomst wordt gebruikt voor het verpanden van goederen. Er wordt dan een pandrecht op deze goederen gevestigd. Hierdoor heeft de schuldeiser voorrang op de verpande goederen ten opzichte van andere schuldeisers wanneer de schuldenaar een geldsom niet betaald. De schuldeiser met het pandrecht krijgt dus de opbrengsten van de verkoop van deze goederen. Het overgebleven bedrag gaat naar de overige schuldeisers.

pandovereenkomst

Waarvoor is deze overeenkomst nodig?

Een pandovereenkomst of verpandingsovereenkomst zorgt ervoor dat de schuldeiser een betere positie heeft. Dit overeenkomst bewijst het bestaan van het pandrecht. Alleen met dit bewijs staat de pandhouder sterker in zijn schoenen tegenover andere schuldeisers. De pandgever hoopt meer vertrouwen te krijgen met deze overeenkomst en de pandhouder krijgt meer financiële zekerheid.

verpandingsovereenkomst

Waarom Smit & Smit Advocaten?

Ons team bestaat uit eigentijdse, gedreven en informele advocaten. Wij maken uw toegang tot het recht betaalbaar en eenvoudig. Hierbij ontnemen wij uw juridische zorgen zo snel mogelijk. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in pandovereenkomsten en staan u graag bij met adviezen op maat. Ook bieden wij de beste begeleiding bij het opstellen van deze verpandingsovereenkomst.

Pandovereenkomst laten opstellen?

Bent u op zoek naar een advocaat die u kan helpen bij het opstellen van een pandovereenkomst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De advocaten bij Smit & Smit zijn ten alle tijden bereikbaar op Whatsapp en mobiel. Daarnaast zijn wij altijd duidelijk in de kosten en garanderen wij u het laagste uurtarief. Wij nodigen u graag uit bij ons voor het eerste gesprek!

SMS/WhatsApp Contact

Hoewel er natuurlijk grenzen zitten aan het begrip '24 uur per dag' zijn wij echt bijna altijd bereikbaar! Ook via SMS en Whatsapp. Wel zo makkelijk.

Digitaal Informatieverkeer

Snel, efficiënt en geen ruimte voor onduidelijkheid. Daarom werken Smit & Smit Advocaten zoveel mogelijk digitaal. Dit scheelt u tijd en dus geld.

Private Table

Speciale seminars voor ondernemers: gratis juridisch advies met een hapje en drankje. Direct toepasbaar in de praktijk. Boeiend en daarnaast goed voor uw netwerk.

Vaste Prijsafspraak

Naast een eerste gratis intakegesprek, bieden wij ook de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs te offreren. Dit onderscheidt ons van onze branchegenoten.