Huwelijksvermogensrecht

Het huwelijksvermogensrecht is het geheel van wettelijke rechten en plichten voor de schulden en bezittingen van echtgenoten en geregistreerde partners. Smit & Smit is gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Hier leest u alles over het huwelijksvermogensrecht . Het is ook mogelijk om contact  met ons op voor meer informatie of voor het inschakelen van een advocaat.

Wat is het huwelijksvermogensrecht?

Sinds 1 januari 2018 zijn er nieuwe huwelijksvermogensregels ingegaan. Wanneer iemand eerst in het huwelijk trad zonder het maken van huwelijkse voorwaarden, trouwde deze in algemene gemeenschap van goederen. Nu is dit in beperkte gemeenschap van goederen. Dit houdt in dat alleen het vermogen dat een echtgenoot tijdens het huwelijk opbouwt, in de beperkte gemeenschap valt. Het vermogen dat iedere echtgenoot heeft opgebouwd vóór het huwelijk, behoort dus tot het privévermogen.

Het huwelijksvermogensrecht: de situatie wanneer u nu trouwt

Sinds de gewijzigde wet, zijn er een aantal dingen gewijzigd wanneer u trouwt. Wanneer u nu trouwt, ziet het er als volgt voor u uit:

  • U trouwt in beperkte gemeenschap van goederen
  • Alle persoonlijke bezittingen en schulden die u vóór het trouwen heeft, blijven van u
  • Bezittingen en schulden die u na het trouwen krijgt, zijn van u samen
  • Schenkingen en/of erfenissen die u krijgt voor en tijdens het huwelijk, zijn van u persoonlijk tenzij dit anders is aangegeven
  • Wanneer u uit elkaar gaat, krijgen u en uw partner elk de helft van de gemeenschappelijke bezittingen en schulden

Waarom Smit & Smit advocaten?

Ons team bestaat uit gedreven, informele en eigentijdse advocaten. Wij maken uw toegang tot het recht makkelijk en betaalbaar. Hierbij ontnemen wij al uw juridische zorgen zo snel mogelijk. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het vermogensrecht bij een huwelijk en wij staan u graag bij met adviezen op maat. Bovendien bieden wij de beste begeleiding. Iedere zaak is altijd in goede handen bij ons.

Advocaat voor het huwelijksvermogensrecht inschakelen?

Bent u op zoek naar een advocaat voor het huwelijksvermogensrecht? Smit & Smit advocaten zijn gespecialiseerd op het gebied van het personen- en familierecht. Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten zijn altijd bereikbaar op Whatsapp en mobiel. Daarnaast zijn wij altijd duidelijk in de mogelijke kosten. Wij nodigen u graag uit voor ons eerste gesprek!

Transparant en kosten beheersend

Wij vinden het belangrijk om u van tevoren eerlijk en oprecht inzicht te geven in uw slagingskansen en kosten. Hoe de kosten eruit gaan zien, is afhankelijk van een aantal factoren, waarover wij u graag tijdens een vrijblijvend gesprek meer informatie kunnen geven.

Advies gesprek