Een kind erkennen? Dat is belangrijke en ingewikkelde kwestie. Het is daarom belangrijk dat u wordt bijgestaan door een advocaat die gespecialiseerd is in het personen- en familierecht. Smit & Smit Advocaten helpt u hierbij. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis.

Wat houd de erkenning van een kind precies in?

De erkenning van een kind betekent dat de vader wettelijk wordt aangewezen. In sommige gevallen is dit namelijk niet vanzelfsprekend.

Wanneer moet ik een kind erkennen?

Een kind erkennen doe je op het moment dat je niet getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Je dient dan het kind te erkennen en gezag aan te vragen.

Wanneer is het erkennen van een kind niet nodig?

  • op het moment dat u de bioligische moeder bent
  • op het moment dat u het kind adopteert
  • op het moment dat het kind geboren is tijdens uw huwelijk

Wat zijn de voorwaarden?

Om een kind te kunnen erkennen, dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • je moet minimaal 16 jaar zijn
  • het kind kan geen 2 juridische ouders hebben
  • je kunt geen familie zijn van de biologische moeder

Vrijblijvend contact opnemen?

Wilt u een kind gaan erkennen en heeft u hier juridische hulp bij nodig? Dan bent u bij Smit & Smit Advocaten aan het juiste adres. Wij zijn als advocatenkantoor gespecialiseerd in alle zaken omtrent het personen- en familierecht. Bij ons is het eerste gesprek altijd gratis en betaald u gegarandeerd het laagste uurtarief. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@smitensmitadvocaten.nl.

SMS/WhatsApp Contact

Hoewel er natuurlijk grenzen zitten aan het begrip '24 uur per dag' zijn wij echt bijna altijd bereikbaar! Ook via SMS en Whatsapp. Wel zo makkelijk.

Digitaal Informatieverkeer

Snel, efficiƫnt en geen ruimte voor onduidelijkheid. Daarom werken Smit & Smit Advocaten zoveel mogelijk digitaal. Dit scheelt u tijd en dus geld.

Private Table

Speciale seminars voor ondernemers: gratis juridisch advies met een hapje en drankje. Direct toepasbaar in de praktijk. Boeiend en daarnaast goed voor uw netwerk.

Vaste Prijsafspraak

Naast een eerste gratis intakegesprek, bieden wij ook de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs te offreren. Dit onderscheidt ons van onze branchegenoten.