Bij het regelen van een omgangsregeling komt veel kijken. Het is daarom verstandig om uzelf juridisch goed te laten informeren. Neem gerust eens vrijblijven contact met ons op. Wij bieden u graag de beste juridische ondersteuning. Wilt u meer informatie? Lees dan gerust verder

Wat is een omgangsregeling?

Een omgangsregeling, is een regeling waar afspraken in zijn gemaakt m.b.t. het contact blijven houden met beide ouders na een scheiding. Hierin kan bijvoorbeeld worden afgesproken dat de ene ouder het kind, of kinderen, het ene weekend ziet en de andere ouder het andere weekend. In het belang van het kind is het belangrijk dat er een goede omgangsregeling wordt gemaakt.

omgangsregeling

Welke omgangsregelingen zijn er?

Op het gebied van omgangsregelingen zijn er verschillende soorten in het leven geroepen. Zo zijn de volgende opties mogelijk.

Co-ouderschap

Het co-ouderschap is een omgangsregeling die we tegenwoordig steeds vaker zien. Wanneer er wordt gekozen voor een co-ouderschap stemmen beide ouders in met een gelijke verdeling rondom de taken die komen kijken bij het zorgen voor een kind. Denk hierbij aan de opvoeding en de kosten. Ook zien beide ouders de kinderen even vaak. Hoe dit precies verdeeld is, beslissen de ouders samen.

Birdnesting

Birdnesting is als het ware een vorm van het co-ouderschap, maar bij deze variant blijven de kinderen het ouderlijk huis. De kinderen hoeven dus niet steeds heen en weer te reizen. Bij birdnesting wordt er dus een afspraak gemaakt wanneer welke ouder naar het ouderlijk huis komt om bijvoorbeeld een week lang met de kinderen door te brengen. Het voordeel van birdnesting is het feit dat de kinderen hierdoor in hun oude vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Omgangsregeling bij kinderen vanaf 12 jaar

Wanneer kinderen 12 jaar zijn, krijgen zij inspraak bij de afspraken die zijn of worden gemaakt bij het opstellen van een omgangsregeling. Vanaf deze leeftijd zal de rechter ook luisteren naar het kind wat zijn of haar meningen zijn.

Omgangsregeling advocaat nodig?

Gaat u uit elkaar en heeft u een omgangsregeling advocaat nodig? Dan bent u bij Smit & Smit Advocaten aan het juiste adres. Naast andere rechtsgebieden zijn wij ook gespecialiseerd in het personen en familierecht. Neem vandaag nog vrijblijvend eens contact met ons op. Het eerste gesprek is bij ons altijd gratis en onze eigentijdse mentaliteit zorgt voor een lage drempel.

SMS/WhatsApp Contact

Hoewel er natuurlijk grenzen zitten aan het begrip '24 uur per dag' zijn wij echt bijna altijd bereikbaar! Ook via SMS en Whatsapp. Wel zo makkelijk.

Digitaal Informatieverkeer

Snel, efficiƫnt en geen ruimte voor onduidelijkheid. Daarom werken Smit & Smit Advocaten zoveel mogelijk digitaal. Dit scheelt u tijd en dus geld.

Private Table

Speciale seminars voor ondernemers: gratis juridisch advies met een hapje en drankje. Direct toepasbaar in de praktijk. Boeiend en daarnaast goed voor uw netwerk.

Vaste Prijsafspraak

Naast een eerste gratis intakegesprek, bieden wij ook de mogelijkheid om vooraf een vaste prijs te offreren. Dit onderscheidt ons van onze branchegenoten.